Переглянути всі підручники
<< < 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 > >>

 

живих організмів звичайна часткова зворотна денатурація білків пов'язана з їхніми функціями (рухова, сигнальна, каталітична тощо). Процес руйнування первинної структури білків завжди необоротний, він називається деструкцією.

Фізичні та хімічні властивості білків різноманітні: є білки гідрофільні та гідрофобні; одні з них під незначною дією різноманітних чинників легко змінюють свою структуру, але є і стійкі до подібних впливів.

За фізико-хімічними властивостями білки поділяють на прості (протеїни) та складні (протеїди). Прості білки складаються виключно з залишків амінокислот, а складні містять сполуки іншої природи (залишки фосфорної та нуклеїнових кислот, вуглеводів, ліпідів тощо).

висновки

Амінокислоти - це окремий клас органічних сполук. Лише 20 з великої кількості відомих амінокислот входять до складу білків (основні амінокислоти).

Білки мають різні рівні структурної організації. Первинна структура утворюється завдяки сполученню амінокислотних залишків пептидними зв'язками з утворенням поліпептидного ланцюга. Вторинна структура білка являє собою закручений у

 

Переглянути всі підручники
<< < 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 > >>
Используются технологии uCoz